Concerte cu intrare liberă la Muzeul de Artă | TIFF

Concerte cu intrare liberă la Muzeul de Artă

24.07.2020 10:45
Essential Notes,Koszika & The HotShots, Uncut Live

Trupe tinere animă serile TIFF 2020, în întâlniri deschise tuturor celor care își doresc să descopere nume noi din muzică. Două documentare sunt prilej de amintire a verilor în care festivalurile de muzică erau principala destinație.

Miercuri, 5 august, ora 20:30, vă invităm să-i cunoașteți pe Koszika & The HotShots. S-au format în 2011, în jurul solistei Koszika, şi de atunci continuă să coloreze paleta muzicală din Transilvania. Cântă în cel puţin patru limbi și mixează genuri ca bossa nova din Brazilia cu folclor unguresc, muzica tigănească cu reggae sau ritmuri de mahala cu swing, toate presărate cu acorduri jazzy şi ritmuri funky.

Joi, 6 august, de la 17:30, Essential Notes vine cu o mostră de jazz modern. Compozițiile trupei formate din Simion Bărnuțiu – clape & electronics, Robert Kányádi – tobe, percuție. și Alex Munte – saxofon, sunt un mix de sonorități dat de sound-ul specific muzicii electronice și de cel organic, reprezentat de saxofon și tobe acustice.

Un proiect muzical original, UNCUT Live a pornit din colaborarea artistului Cătălin Rulea cu Greenpeace Romania și Isobar Romania. UNCUT arhivează sunetele pădurii și le oferă muzicienilor și artiștilor din toată lumea pentru a remixa natura în operele lor sau pentru a-și reorchestra melodii cunoscute cu sunete din profunzimea pădurilor. Îl puteți descoperi vineri, 7 august, de la ora 20:00.

Vița de Vie în corzi Live @ Awake este înregistrarea unei reprezentaţii speciale din cadrul Festivalului Awake 2018. Viţa de Vie a concertat acolo alături de Filarmonica de Stat Târgu Mureş, condusă de Remus Grama, un spectacol pe care îl putem revedea marți, 4 august, de la ora 18:30.

Un concert pentru nimeni. Un concert pentru toată lumea. F̶E̶S̶T̶I̶V̶A̶L̶ (NO FESTIVAL) e povestea documentată a unei experiențe intime, creată ca o metaforă care marchează starea unei industrii drastic afectate de către pandemia Covid-19. Documentarul creat de Electric Castle Festival aduce în prim plan trei dintre cele mai iubite trupe românești reunite, într-un show fără public, pe domeniul Banffy din Bonțida. Îl putem vedea, la Muzeul de Artă, vineri, 7 august, de la ora 18:00.

***

Intrarea este liberă, pe baza unui bilet cu valoare zero, care poate fi achiziționat online de pe tiff.eventbook.ro