Festival de Film "TIFF Horror & Fantasy" la Biertan | TIFF

Festival de Film "TIFF Horror & Fantasy" la Biertan

11.02.2012 02:00
Începând cu acest an, Festivalul Internaţional de Film Transilvania pregăteşte un nou proiect - Festivalul de Film "TIFF Horror & Fantasy"

Începând cu acest an, Festivalul Internaţional de Film Transilvania pregăteşte un nou proiect - Festivalul de Film "TIFF Horror & Fantasy" de la Biertan. Programat pentru perioada 15-19 august, acesta este primul festival de film din România care abordează genul horror și fantastic, un gen extrem de popular, cu mulți fani în Europa și în lume.

 

Un festival "horror & fantasy" înseamnă, pentru mulți dintre spectatori, unica ocazie de a vedea o selecție de filme de groază și fantastice, premiate și proiectate la cele mai importante festivaluri de film din lume.

 

Festivalul de Film “Horror & Fantasy” va include 4 proiecţii zilnice ȋn locaţii ȋn aer liber în interiorul cetății dar şi ȋntr-un camping situat deasupra acesteia. În fiecare seară vor avea loc 2-3 proiecţii speciale, cel mai probabil filme vechi acompaniate de muzică live. Iubitorii de muzică se vor putea bucura de formaţiile de rock & folk ce vor ȋntreţine atmosfera la sfârşitul fiecărei zile.

 

Ca obiectiv de perspectivă, festivalul poate deveni membru al unei importante confederații europene de gen, European Fantastic Film Festivals Federation (EFFFF), punând România pe harta europeană a acestui gen de evenimente. European Fantastic Film Festivals Federation (EFFFF), este o federație susținută de programul MEDIA al Uniunii Europene și are ca scop promovarea originalității și creativității filmelor europene de gen fantastic și horror.

 

Mai multe informaţii despre Festivalul de Film “Horror & Fantasy” de la Biertan, ȋn curând pe www.tiff.ro.