Focus Chile la TIFF 2010 | TIFF

Focus Chile la TIFF 2010

11.05.2010 03:00

În 2010, Republica Chile sărbătoreşte 200 de ani de la începutul procesului de independenţă, şi anume formarea primei Adunări Naţionale a Guvernului ce a avut loc la 18 septembrie 1810. Cu ocazia Bicentenarului se organizează diferite activităţi culturale şi proiecte emblematice, pregătite încă de acum câţiva ani.

Focus Chile din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania doreşte să prezinte filmul ca pe o oglindă a societăţii, cu aspiraţiile, visurile, bucuriile şi greutăţile sale.  

Programul este compus din Huacho, regia Alejandro Fernandez Almendras, Turistas/Turiștii, regia Alicia Scherson, Navidad/ În ziua de Crăciun, regia  Sebastian Lelio, Ilusiones opticas/ Iluzii optice, regia Cristian Jimenez, Calle Santa Fe, regia Carmen Castillo, Tony Manero, regia Pablo Larrain.

Invitatul special al Focus Chile este Sebastian Lelio, câştigătorul Trofeului Transilvania în 2007, cu filmul său La Sagrada Familia şi membru în Juriul TIFF 2008.

Bicentenarul Chile este o dată deosebit de importantă, un motiv de sărbătoare pentru chilieni şi pentru toţi cei care au ajutat la construcţia ţării. Este un moment care, pe lângă sărbătorirea de rigoare, invită la reflecţie şi la dezbateri referitoare la viitoare proiecte pentru ţară.

Evenimentul beneficiază de sprijinul Ambasadei Chile în România şi al Direcţiei Culturale din Ministerul Relaţiilor Externe al Republicii Chile.