smarTIFF - aplicaţii inedite pentru spectatorii TIFF 2012 | TIFF

smarTIFF - aplicaţii inedite pentru spectatorii TIFF 2012

01.06.2012 11:00
Anul acesta, spectatorii TIFF vor naviga mai uşor prin multitudinea de evenimente şi proiecţii, cu ajutorul unor aplicaţii dezvoltate sub titulatura smarTIFF.

Trei aplicaţii care pot fi descărcate gratuit pe telefoanele mobile îi vor ajuta, printre altele, să găsească rapid locaţiile TIFF, să verifice programul şi chiar să cumpere bilete.

O aplicație dezvoltată de agenţia Senior Interactive pe platforma layar duce mai departe conceptul creativ ce-și găsește originile la Săpânța. Aplicația se numește TIFF-ul VESEL, este dedicată tuturor posesorilor de smartphone-uri şi îi provoacă pe cinefili să găsească în diverse puncte cheie din oraș 30 de trailere ale unor filme din cadrul festivalului. Pentru a putea fi vizionate, trailerele vor trebui „deblocate”. Deblocarea unui trailer se face automat atunci când, folosind aplicația TIFF-ul VESEL, vor fi găsite în locațiile cheie logo-urile TIFF. Fiecare logo TIFF deblochează un trailer, iar 5 trailere diferite colecţionate îi vor aduce user-ului o șansă la tragerile la sorți pentru unul din cele 50 de premii oferite de TIFF publicului cinefil.

Aplicaţia poate fi accesată pe http://www.seniorinteractive.ro/tiff-ul-vesel/.

Noul site www.tiff.ro, mai atractiv și mai ușor de utilizat, este disponibil și în versiunea de mobil, m.tiff.ro, pentru ca spectatorii să poată fi mereu la curent cu tot ce se întâmplă în festival. În plus, posesorii de smartphone-uri vor avea acces la cele mai importante informații legate de TIFF (program, locaţii) prin intermediul unei aplicații speciale, TIFF 2012, ce poate fi descărcată gratuit din AppStore şi Google Play Store.

O altă aplicaţie gratuită le va arăta tuturor, în orice moment, care sunt punctele de atracție TIFF din jurul lor. Aplicația de Realitate Augmentată TIFF dezvoltată pe platforma Layar va permite oricărui spectator cu smartphone (iOS, Android, Blackberry, Symbian) să vadă locațiile TIFF din oraș sau din vecinătate, ce se desfășoară în momentul respectiv în acele locații sau programul zilei și, mai ales, cât de departe sunt și cum le poate găsi. Totul este „proiectat” live peste ceea ce „vede” camera smartphone-ului, oferindu-i celui care-l utilizează posibilitatea de a accesa mai repede informații legate de TIFF.

Cu aplicația gratuită Layar poate fi scanat (pozat) oricare dintre posterele oficiale sau logo-ul TIFF. Se va încărca automat Realitatea Augmentată TIFF, care va proiecta live unul din spoturile oficiale. Camera smartphone-ului poate fi orientată spre diferite zone din oraș pentru a vedea ce se petrece în locațiile TIFF sau ce filme rulează la cinematografele din festival. Cu o atingere a locației TIFF, cinefilii pot afla și mai multe informații sau merge direct pe site-ul mobil m.tiff.ro sau chiar cumpăra bilete la concertele TIFF, direct de pe telefon. Raza standard pe care acționează aplicația este 1,5 km dar poate fi modificată.

În plus, tot datorită Realității Augmentate, AperiTIFF va oferi în premieră, pe lângă informații şi cronici de film, și trailere care vor rula automat când camera smartphone-ului va încadra prima pagină din AperiTIFF. Acolo unde se găsesc stickere cu logo-ul „View with Layar” înseamnă că în Realitatea Augmentată pe spectatori îi așteaptă informații în plus, trailere şi știri legate de TIFF.