TIFF 2022: Muzeul de Artă, scenă deschisă pentru cei mai inovatori muzicieni | TIFF

TIFF 2022: Muzeul de Artă, scenă deschisă pentru cei mai inovatori muzicieni

09.06.2022 19:11

Muzeul de Artă devine și anul acesta unul dintre cele mai efervescente centre muzicale ale Festivalului Internațional de Film Transilvania. Timp de 8 seri, de la ora 19:00, clujenii și spectatorii TIFF sunt invitați la concerte susținute de unele cele mai inovatoarea formații și muzicieni români și internaționali. Biletele au fost puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro.

Duminică, 19 iunie, ora 19:00

MUSSPELL (România)

Bolloni Anna (vocal, chitară) și Dosa Noemi Diana (vocal, clape) cântă un dream pop foarte proaspăt, cerut la tot mai multe evenimente din străinătate. Trupa se pregătește să înregistreze primul lor album la Budapesta, pe care se vor regăsi și materiale ce le puteți asculta live, la TIFF.

Bilete - https://tiff.eventbook.ro/music/bilete-tiff-2022-concert-muspell

Luni, 20 iunie, ora 19:00

INGRET (Ucraina)

Artista ucraineană este foarte energică, iar muzica ei trece prin cele mai diverse stiluri, de la pop, la trip hop și indie rock. În vremuri normale, i-am fi ascultat hit-urile live, alături de trupa sa, dar colegii săi sunt mobilizați în războiul din Ucraina. Concertul lui Ingret este realizat cu sprijinul Music Export Ukraine, o inițiativă independentă ce ajută artiștii ucraineni să-și continue activitatea chiar dacă majoritatea au  fost nevoiți să se refugieze în diferite colțuri ale Europei.

Bilete - https://tiff.eventbook.ro/music/bilete-tiff-2022-concert-ingret

Marți, 21 iunie, ora 19:00

OM LA LUNĂ (Romania)

„Om la lună este un strigăt. De mare iubire, de frică, de bucurie, de regăsire, de tristețe, de neadaptare, de renunțare, de curaj, de recunoștință”. Concertul din cadrul TIFF face parte din turneul național de lansare a albumului ‚Echilibru’, cel de-al treilea album de studio din istoria trupei.

Bilete - https://tiff.eventbook.ro/music/bilete-tiff-2022-concert-om-la-luna

Miercuri, 22 iunie, Ora 19:00

ÀBÁSE (Ungaria/Germania)

Àbáse este proiectul colectiv gândit de producătorul maghiar Szabolcs Bognár ce reușește să creeze un amestec rafinat de jazz, muzică electronică, ritmuri africane și hip hop. Remarcată și difuzată de BBC6 și Worldwide FM, muzica Àbáse pune în evidență virtuozitatea la clape a lui Szabolcs Bognár care, în paralel cu cariera solo, face parte și din trupele cântărețului nigerian Wayne Snow și bateristului de jazz Ziggy Zeitgeist. Concertul găzduit de TIFF reunește 6 muzicieni din trei țări, o formulă în premieră pentru România.

Bilete - https://tiff.eventbook.ro/music/bilete-tiff-2022-concert-abase

Joi, 23 iunie, Ora 19:00

ZEITGEIST FREEDOM (Germania)

Zeitgeist Freedom Energy Exchange este punctul de întâlnire a improvizației cu muzica dance. Condusă de Ziggy Zeitgeist, un  foarte cunoscut baterist de jazz, Z*F*E*X este puternic influențată de cultura muzicii de club, astfel că spectatorii descoperă o formula unică de ritmuri house, broken beat, cu o doză generoasă de jazz-funk în stilul anilor ’70.

Bilete - https://tiff.eventbook.ro/music/bilete-tiff-2022-concert-zeitgeist-freedom

Vineri, 24 iunie, ora 19:00

MARTIN KOHLSTEDT

Prezent la TIFF pentru premiera filmului „Balaur”, a căreia coloană sonoră o semnează, Martin Kohlstedt oferă cinefililor șansa de a se întâlni live cu muzica sa atât de specială. Un virtuos al pianului, este adesea asociat cu un alt mare artist neo-clasic contemporan, Nils Frahm.

Bilete - https://tiff.eventbook.ro/music/bilete-tiff-2022-concert-martin-kohlstedt

Sâmbată, 25 iunie, ora 19:00

 NASIP KISMET (Turcia/Ungaria)

Nasip Kısmet este proiectul muzicianului turc Arif Erdem Ocak, stabilit la Budapesta după un început e carieră de success alături de Seksendört, trupa ce a dominat topurile turcești la mijlocul anilor 2000. Folkul turcesc, vechi sau contemporan, prinde o formă nouă în interpretarea trupei ce a devenit una dintre cele mai cerute show-uri live din Ungaria. Pregătiți-vă pantofi comozi, nimeni nu rezistă prea mult pe scaune la un concert Nasip Kismet!

Bilete - https://tiff.eventbook.ro/music/bilete-tiff-2022-concert-nasip-kismet

Duminică, 26 iunie, ora 19:00

ASTRO GÉNÉRALE & ALONE AT PARTIES (Romania)

Într-o conversație despre cele mai interesante trupe noi pe scena românească, ASTRO GÉNÉRALE și Alone at Parties nu au cum să lipsească. În ritm synth-pop nostalgic cu influențe punk și indie, Astro Generale cântă despre vise suprarealiste, amintiri din viața de noapte și dorințe care nu se vor împlini niciodată. ALONE AT PARTIES semnează, până acum, 2 single-uri, o versiune live pentru “Board Games”, și “Another Car”, o piesă ce a fost înregistrată de-a lungul a numeroase sesiuni creative ce s-au întins pe mai bine de 2 ani. O seară marca Cirkular, casa de producție clujeană ce sprijină foarte mulți artiști aflați la început de carieră.

Bilete - https://tiff.eventbook.ro/music/bilete-tiff-2022-concert-astro-generale-alone-at-parties

Parteneri: IQOS, Bârlog, Groupama, Persil, TikTok, Muzeul de Artă Cluj-Napoca