Transport în comun gratuit pentru echipa și invitații TIFF.22 | TIFF

Transport în comun gratuit pentru echipa și invitații TIFF.22

06.06.2023 09:42

Parteneriatul TIFF cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca oferă, pentru al doilea an la rând, transport public gratuit, în perioada 9-18 iunie, celor peste 1000 de invitați din peste 10 țări care vor participa la cea de-a 22-a ediție a festivalului. De asemenea, echipa și voluntarii celui mai mare festival de film din România vor beneficia de transport nelimitat în comun, în baza badge-ului, pe toată durata evenimentului.

Pentru a ajunge în timp util la cât mai multe dintre proiecțiile și evenimentele din cadrul programului TIFF.22, regizorii, producătorii, actorii, scenariștii, distribuitorii de filme și toți profesioniștii din domeniu, cărora li se adaugă staff-ul festivalului și peste 500 de voluntari, sunt invitați să folosească gratuit liniile de autobuz, tramvai și troleibuz puse la dispoziție de regia locală de transport.

Ne dorim ca experiența participanților la TIFF să fie, totodată, o experiența a vieții a la Cluj. În orașul nostru, valorizăm mobilitatea sustenabilă și calitatea vieții, astfel le oferim tuturor acces la locațiile de filme cu transport gratuit.”, spune primarul Emil Boc.

Inițiativa TIFF, a Companiei de Transport Public Cluj-Napoca și a Primăriei Cluj-Napoca se aliniază cu strategia de sustenabilitate integrată a festivalului, adoptată în ultimii ani. Aceasta include și măsuri privind limitarea transportului cu efecte nocive asupra mediului. Pe parcursul anilor, festivalul a asigurat invitaților săi acces gratuit la biciclete sau trotinete electrice, iar  flota de autoturisme TIFF este compusă și din modele electrice oferite de sponsorul Audi, prin partenerul local Autoworld.

***

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.