Update: prelungim înscrierile pentru TIFF.20 până pe 1 martie | TIFF

Update: prelungim înscrierile pentru TIFF.20 până pe 1 martie

07.11.2020 00:00

Update. Prelungim înscrierile pentru secțiunile din cadrul ediției TIFF 2021 până pe 1 martie. Datele finale pentru cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania sunt 23 iulie - 1 august 2021. 

Bine de știut:

  • Competiția Oficială le este dedicată regizorilor aflați la primul sau al doilea film. 
  • Filmele înscrise în programele competiționale trebuie să fi fost produse (data premierei) după 1 mai 2020.
  • Filmele străine și românești înscrise în Competiția Oficială trebuie să nu mai fi fost prezentate în România.
  • Premierele naționale au prioritate în toate secțiunile, inclusiv în Zilele Filmului Românesc.

Termen-limită

  • 1 martie 2021 pentru filmele înscrise în toate secțiunile: Competiţia Oficială, Zilele Filmului Românesc (scurt şi lungmetraj), Supernova, Fără limită și Ce se întâmplă, documentarule?.

Taxe de înscriere

  • Pentru filmele de lungmetraj internaționale, taxa de înscriere este de 40 de euro 
  • Filmele românești sunt scutite de taxa de înscriere. 

Regulamentul poate fi consultat aici: https://tiff.ro/content/regulament-tiff20

Înscrie-ți filmul aici: https://vp.eventival.com/tiff/2021

***

Festivalul Internațional de Film Transilvania este primul festival european de film de categoria A care a avut loc fizic în timpul pandemiei, la o asemenea anvergură, în deplină siguranță, între 31 iulie și 9 august 2020.

Amânat (datele inițiale au fost 29 mai – 7 iunie) și reconfigurat în aer liber, într-un timp record, TIFF a împânzit orașul Cluj-Napoca, transformând curți de muzee, licee și universități, cluburi sportive și pajiști în spații de proiecție. Timp de 10 zile, circa 45.000 de participanți s-au bucurat de cinema în aer liber. 

Primul și cel mai mare festival de lungmetraj din România a fost fondat în 2002, la Cluj-Napoca, fiind organizat în prezent de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania. TIFF a primit titulatura de membru CENTEAST (Alianța Festivalurilor de Film din Europa Centrală și de Est) și este sprijinit de Programul MEDIA – Europa Creativă. În 2011, a fost acreditat de către Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film (FIAPF), fiind unul dintre cele mai importante 40 de festivaluri ale lumii.