Transilvania Film Festival Fund (TFFF) | TIFF

Transilvania Film Festival Fund (TFFF)

16.04.2014 16:12
Transilvania Film Festival Fund (TFFF) a fost creat cu scopul de a descoperi și susține noi talente din regiunea Transilvaniei.

TFFF va sprijini dezvoltarea și producția a până la trei scurtmetraje și / sau documentare realizate în Transilvania, oferind sprijin financiar, dar și consultanță în ultima etapă a producției, din punct de vedere creativ, marketing și distribuție. Județele eligibile sunt Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureș, Sălaj și Sibiu.

Este eligibil pentru un grant TFFF orice artist rezident în regiunea Transilvaniei, precum și orice cineast român (cetățean sau rezident) care are un proiect ce ar urma să fie filmat în Transilvania sau care are în componența echipei sale, în poziții cheie (director de imagine, scenograf, pictor de costume, actor, editor etc.), profesioniști rezidenți într-unul dintre cele 10 județe enumerate.

TIFF va decide anual cuantumul granturilor care se vor acorda, dar ele nu vor depăși 3000 euro per proiect. TFFF își va desemna o comisie formată din trei experți, care va decide proiectele câștigătoare. Cineaștii câștigătorii vor fi invitați la TIFF, în cadrul secțiunii Zilele Filmului Românesc.

Aplicațiile trebuie trimise până la data de 15 mai 2014. Procesul de aplicare are loc doar online. Pentru a înscrie un proiect, este necesară crearea unui cont pe platforma eventival.eu, la ACEST LINK. Regulamentul complet poate fi consultat pe site-ul www.tiff.ro.