Atelierele și invitații Transilvania Talent Lab 2021 | TIFF

Atelierele și invitații Transilvania Talent Lab 2021

15.07.2021 18:45

Transilvania Talent Lab (TTL) singurul program de training specializat în management cinematografic din România, revine în 2021 la TIFF cu scopul de a le oferi profesioniștilor responsabili de activitatea sălilor de cinematograf din țară, dar și din regiune - șansa de a-și evalua, regândi și perfecționa activitatea ulterioară redeschiderii cinematografelor. Anul acesta, participanților la TTL le sunt propuse o întâlnire cu principalii distribuitori prezenți la TIFF, pe data de 28 iulie, și atelierul The Innovation Days Lab, pe 29 și 30 iulie, organizat de Europa Cinemas.

Organizat de Europa Cinemas - prima rețea de cinematografe dedicată filmelor europene - în parteneriat cu Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și aflat la a 4-a sa ediție - atelierul The Innovation Days Lab este susținut în acest an de Metka Datkis (Slovenia) și Tom de Bont (Olanda) și include și o intervenție specială din partea Groupama. Metka Daris este director al faimosului Cinema Kinodvor, deschis în 1923 la Ljubljana și premiat în 2019 pentru cel mai bun program de către Europa Cinemas. Tom de Bont este programator la Heerenstraat Theater, Olanda. 

Desfășurat pe parcursul a 2 zile sub sloganul „Dincolo de redeschidere”, atelierul The Innovation Days Lab le propune responsabililor de activitatea sălilor de cinema strategii de marketing, programare, și dezvoltare a audiențelor cu ajutorul instrumentelor moderne de social media după redeschiderea cinema-urilor. Participanților le vor fi propuse studii de caz, vor face prezentări și vor schimba opinii. 

Sprijinită anul acesta de Groupama și de BIT Software - partener de digitalizare -, Transilvania Talent Lab (TTL) oferă o șansă rară de a crea legături cu experți internaționali care s-au remarcat în domeniu prin prisma modului în care au răspuns provocărilor și au ales să-și desfășoare activitatea cinematografică în perioada de după redeschiderea cinematografelor.

Oana Bică, specialist de comunicare și PR Groupama România, și Nicoleta Ciocov, manager de proiect, vor prezenta povestea de succes a parteneriatului dintre compania de asigurări, un ONG local și autoritățile locale care a dus la renovarea Cinema Studio din Timișoara.

Printre invitații edițiilor trecute Transilvania Talent Lab se numără: Marynia Gierat (Manager, Kino Pod Baranami Krakowia, Polonia), Javier Pachon (Președintele Cineciutat și Cinearte, Spania), Iris Praefke (manager Kino Moviemiento, Kino Central Berlin și Kino Toni în Berlin), Verena von Stackelberg (fondator Wolf Cinema, Berlin), René Wolf (programator și director executiv achiziții în cadrul EYE Film Institute, Amsterdam), Tamer El Said (fondator Cimatheque, Cairo), Hrvoje Laurenta (director executiv Kino Europa, Zagreb).