Masterclass Julie Roué și Simona Strungaru

28.07.2021 16:10

Vineri, pe 30 iulie, de la ora 13:00, Casa TIFF va fi gazda unui eveniment special, dedicat iubitorilor de muzică prezenți la Cluj-Napoca în perioada festivalului. Julie Roué (Franța) și Simona Strungaru (România), artistele care au compus și interpretat live coloane sonore originale pentru Malombra (r. Carmine Gallone), vor susține un masterclass cu acces gratuit

Julie Roué cântă la pian, chitară și multe alte instrumente, reușind să transforme sunetele obiectelor în muzică. A compus coloana sonoră a peste 40 de filme, unele premiate la Cannes, universul său muzical îmbinând acordurile clasice cu elemente jazz, electro, world music și experimental, cu o puternică influență pop. 

Pianistă și compozitoare, Simona Strungaru este dirijor permanent al Bucharest Jazz Orchestra și Sonomania, a compus suite simfonice pentru orchestră, live electronics și live street art, coloane sonore pentru animații și musicaluri. În 2016, artista a dirijat Orchestra Operei Maghiare din Cluj, într-un cine-concert memorabil la Castelul Banffy: Haxan.