Au început înscrierile la cea de-a 4-a ediție a Transilvania Talent Lab | TIFF

Au început înscrierile la cea de-a 4-a ediție a Transilvania Talent Lab

27.02.2015 11:11
Anul acesta, structura platformei se modifică.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și Asociația Culturală Control N  organizează cea de-a patra ediție a Transilvania Talent Lab (TTL) – o platformă de training pentru încurajarea cineaștilor la început de carieră și un prim pas în introducerea lor in lumea industriei cinematografice. Înscrierile se derulează în perioada 27 februarie - 26 aprilie 2015.

Ediția cu numărul 4 a Transilvania Talent Lab va avea loc în perioada 31 mai – 6 iunie și  va fi unul dintre evenimentele dedicate profesioniștilor în domeniu la TIFF 2015. Industriei de film, locale și internaționale, i se va acorda o atenție specială la cea de-a 14-a ediție TIFF, prin organizarea unor evenimente, training-uri și ateliere de film ce au ca scop aprofundarea cunoștințelor în domeniu pentru cei aflați la începutul carierei și dezvoltarea unei relații profesionale de lungă durată între reprezentanții industriei din întreaga lume (producători, agenți, distribuitori, organizatori de festivaluri, etc).

Structura Transilvania Talent Lab se modifică începând cu această ediție. Cele 5 zile dedicate laboratorului oamenilor de film se transformă în 7 zile de workshop intensiv,  cu scopul de a educa și promova tineri cineaști la început de carieră (scenariști, regizori, producători), ce se află în etapa de dezvoltare cu primul lor proiect cinematografic de lungmetraj (ficțiune sau documentar). Transilvania Talent Lab se adresează cineaștilor din România și Republica Moldova.

Participanţii trebuie să aibă vârsta minimă de 21 de ani. Sunt invitaţi să se înscrie atât cei cu pregătire universitară în domeniul filmului, cât şi cei fără. Participarea este, însă, condiționată de o experiență relevantă în domeniu. Vor fi selecționați 8 participanți, împărțiți în două categorii: 4 scenariști/ regizori și 4 producători. Pentru scenariști/ regizori selecția se face în baza unui proiect cinematografic (ficțiune sau documentar) aflat în stadiul de dezvoltare. Producătorilor, selectați în funcție de CV, scrisoare de motivație și experiența practică anterioară, li se atribuie unul dintre proiectele colegilor.

Cele 4 grupe de lucru rezultate (1 scenarist/regizor + 1 producător) parcurg un training intensiv, aplicat pe fiecare proiect în parte. Scopul este acela de a crea un mod de lucru care să permită interacțiunea directă între scenariști/regizori și producători, precum și o experiență hands-on la finalul workshop-ului. Programul este condus de doi traineri principali cu o experiență vastă în dezvoltarea și evaluarea unui proiect, market-uri de co-producție și consultanță în dezvoltare de film.

Pe lângă lucrul aplicat pe proiecte, TTL organizează și o serie de masterclass-uri cu invitați ai festivalului, dedicate atât celor 8 participanți, cât și publicului prezent la Cluj.

Participanţii Transilvania Talent Lab beneficiază de acreditare la festival, care le va garanta accesul la toate proiecţiile şi evenimentele TIFF 2015.

Cei interesați se pot înscrie în perioada 27 februarie - 26 aprilie 2015. Înscrierile se fac exclusiv online, pe site-ul tiff.ro, urmând pașii aplicației electronice.

Taxa de participare la Transilvania Talent Lab este de 100 de euro, sumă care acoperă cheltuielile de cazare şi masă la Cluj pe perioada workshop-ului, accesul la toate proiecţiile şi evenimentele TIFF şi include training-ul specializat acordat participanţilor.

Pentru participanții care locuiesc în Cluj-Napoca, taxa este de 75 de euro. Cei 8 participanţi vor fi selecţionaţi pe baza aplicaţiei; cea mai bună dintre acestea va fi câştigătoarea Bursei Transilvania Talent Lab, iar aplicantul va fi scutit de taxa de înscriere. 

Pentru mai multe detalii, puteți consulta regulamentul workshop-ului sau puteți scrie la adresele ttl@tiff.ro sau iulia@controln.ro.

Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF)  va avea loc între 29 mai și 7 iunie, la Cluj-Napoca.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociaţia pentru Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.