Participanții LGD 2013 | TIFF

Participanții LGD 2013

22.05.2013 01:07
82 de aplicații, 5 traineri si 2 zile: așa sună titlul weekendului trecut, când trainerii Sorin Botoșeneanu, Neil Coltofeanu, Andrei Rus, Tudor Jurgiu si Dana Bunescu au decis participanții ediției 11 a atelierului Let’s Go Digital!

CEI 15 JUNIORI sunt:

- Denissa Valentina Balint de la Liceul de Arte Plastice din Timișoara
- Andrei Serban Calinescu elev al Colegiului „Mihail Cantacuzino” din Sinaia
- Cristina Alexa Cardas de la Liceul de Artă “Carmen Sylva” din Ploiești
- Oana Costina Cristea elevă a Colegiului National de Muzică “George Enescu” din București
- Diana Dirzu, elevă a Colegiului Național „Mihail Sadoveanu” din Pascani
- Sandra Dragan elevă a Colegiului German Goethe din București
- Georgiana Irina Feidi de la Liceul de Arte Plastice din Timişoara
- Teona Maria Sarah Galgoțiu Popescu, elevă a Colegiului Național ”Cantemir Vodă” din București
- Irina Perju, elevă a Colegiului Naţional “Iancu de Hunedoara” din Hunedoara
- Andreea Roman, elevă a Liceului Teoretic Pavel Dan din Câmpia Turzii
- Marc Petru Solomon, elev al Școlii Centrale din București
- Alexandra Luminita Stanila de la Colegiul National “Mihai Eminescu” din Bucuresti
- Matei Sterian elev al Colegiului National Sf. Sava din Bucuresti
- Eva Todică, elevă a Colegiului Național „Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț
- Alexandru Pavel Văcariu de la Liceul de Arte Plastice din Timișoara.

 

IAR CEI 3 SENIORI sunt:
Amalia Mititelu (Buzău), Radu Sticlea (Timișoara) si Iulia Voicu (București)

Participanții urmează să vină la TIFF, între 31 mai și 1 iunie pentru a fi ghidați de 5 profesioniști de top ai industriei cinematografice românești, În termeni poetici, ceea ce se întâmplă pe parcursul celor 10 zile de LGD e ca un joc "de-a v-ați ascunselea", în care regizorul e acel copil care îi caută pe ceilalți. Așa cum e gândit cursul, cei 15 participanți sunt când observatorii când actanții, când în spatele aparatului de filmat, când în fața lui. Trec prin roluri, își exersează empatia, capacitatea de a fi prezenți și a-și găsi locul în echipă. E un dialog între "ce este?" și "ce văd din ceea ce este?".

 

Exercițiile - primi pași în realizarea de scurtmetraj - pornesc de la un minut filmat, documentar și ficțiune, ajungând ca, pe parcursul atelierului cei 15 să realizeze, în echipe de câte 3, 5 scurtmetraje ce vor fi vizionate de publicul TIFF, într-o proiecție special dedicată lor.

Pe parcursul workshopului, participanții au parte de întâlniri cu regizori consacrați, fie români, fie străini, invitați ai festivalului, și au acces la filme pe care altfel nu le-ar putea vedea în condiții optime, într-o sală de cinema. 

 

Let’s Go Digital! a fost primul contact cu lumea filmului pentru foarte tineri cineasti ca Luiza Pârvu (regizor), Letitia Stefanescu (monteur), Anda Puscas (DOP si regizor), Alexandru Bergauer (realizator al primului vlog românesc de film, filmster.ro), Andreea Bortun (scenarist, directorul festivalului de teatru Ideo Ideis, inclusă recent într-un articol în revista Forbes, "30 sub 30" ca exemplu de tânăr antreprenor), Diana Țățârcă (studentă în anul 3 la  Westminster Film School) și mulți alții care, de 11 ani, și-au transformat pasiunea pentru cinema în profesie sau au devenit atenți consumatori ai fenomenului cultural numit cinema.