Competiția tinerilor critici de film revine la EducaTIFF! | TIFF

Competiția tinerilor critici de film revine la EducaTIFF!

16.06.2022 21:31

Toți copiii și adolescenții care văd un film din secțiunea EducaTIFF se pot înscrie în Competiția Tineri Critici de Film. Concursul reprezintă o oportunitate pentru tineri să vadă filme care să-i inspire și să-i motiveze să își dezvolte capacitățile de exprimare scrisă, urmând un fir logic și argumente captivante.

Pentru a participa e nevoie de a înscrie pe adresa de e-mail educatiff@tiff.ro o cronică de film care să reflecte opiniile tinerei sau tânărului critic de film. Cronicile trebuie trimise până cel târziu sâmbătă, 25 iunie, ora 12:00 am.

Juriul EducaTIFF este foarte flexibil cu forma în care pot fi trimise cronicile, căci important este conținutul acestora. Așadar, o cronică va fi acceptată și sub forma unui text (document word sau fotografie cu o foaie scrisă citeț de mână) și sub forma unui video în stil de vlog. Creativitatea are frâu liber, însă în orice format ar fi recenzia filmului, nu uita să-ți argumentezi și să-ți motivezi părerile. 

Cele mai bune trei cronici vor fi recompensate cu premii speciale, oferite de Tenaris și Cărturești:  powerbank, căști wireless, boxă portabilă alături de câte un voucher în valoare de 100 de lei  pentru librărie.

Câștigătorii vor fi anunțați pe paginile de social media ale EducaTIFF (Facebook & Instagram), cât și prin mail individual.

Evenimentele dedicate tinerilor critici de film sunt o tradiție pentru EducaTIFF, atât în timpul festivalului, cât și în cadrul maratonului cinematografic anual Young Audience Award, organizat în parteneriat cu Academia Europeană de Film.

Competiție susținută de Tenaris Silcotub și Cărturești.