21 iunie - ultima zi de TIFF București | TIFF

21 iunie - ultima zi de TIFF București

21.06.2012 00:10
La închidere, TIFF București prezintă „Invenția doctorului Nakamats”, „Italia, îţi place ori pleci” și „Nicio victimă”

Invenția doctorului Nakamats/ The invention of Dr. Nakamats (AP12)- 3:40pm- 4:52pm

Filmul este despre uluitorul şi excentricul inventator japonez în vârstă de 80 de ani, responsabil pentru 3.357 invenţii, printre care şi discheta. Doctorul NakaMats este un personaj ieşit din comun, destinat să apară în filme, cu engleza sa plată şi impecabilul spirit comic, care dă naştere la o mulţime de hohote de râs. Cu totul sărit de pe fix, dar în acelaşi timp un simbol al spiritului inventivităţii umane.

 

Italia, îţi place ori pleci/ Italy: Love It or Leave It (AP12)- 5:10pm- 6:40pm

Gustav şi Luca trebuie să renunţe la apartamentul lor. Afectat, ca şi mulţi dintre prietenii lui, de şomajul tot mai mare, Gustav vrea să plece în străinătate, dar Luca nu este convins că aceasta este cea mai bună soluţie şi încearcă să înţeleagă resorturile entropiei sociale din întreaga Italie. Problema devine pretextul pentru o călătorie de şase luni în jurul ţării în vechiul Fiat al celor doi prieteni, timp în care ei strâng atât poveştile celor care au decis să plece, cât şi pe cele ale celor care au ales să rămână.

 

Nicio victimă/ Zero Killed (AP12)- 7:00pm- 8:36pm

Din 1996, regizorul Michal Kosakowski a întrebat oameni provenind din medii sociale diferite despre fanteziile lor criminale. Le-a oferit ocazia să şi le pună în scenă sub forma unor scurtmetraje, singura condiţie fiind să joace ei înşişi în aceste filme, ori ca victime, ori ca criminali. Un deceniu mai târziu, Kosakowski s-a întâlnit din nou cu aceiaşi oameni pentru a le pune câteva întrebări.