Bălănescu Quartet și „Maria T.” | TIFF

Bălănescu Quartet și „Maria T.”

04.04.2014 13:10
Un spectacol de neuitat la TIFF 2014 va fi „Maria T”, al Bălănescu Quartet, luni, 2 iunie, de la 20.30, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj.

Inspirat de melodiile Mariei Tănase, Alexander Bălănescu a creat noi compoziții, filtrând spiritul est-european al cântecelor originale prin experiența sa occidentală. Recitalul este însoțit de un spectacol vizual, o combinație de imagini din arhiva de filme a Mariei Tănase și vizualuri semnate de renumitul media artist și coregraf Klaus Obermaier. Prețul unui bilet este 30 de lei.

Alexander Bălănescu, considerat unul dintre cei mai vizionari violoniști contemporani, dar și un prolific compozitor, a crescut în România, și-a făcut studiile la Ierusalim, New York și Londra și a concertat în întreaga lume, în anii 80, ca lider al Michael Nyman Ensemble. A înregistrat și cântat, printre altele, cu Pet Shop Boys și Grace Jones și a compus coloana sonoră pentru numeroase filme. Printre acestea, Angels & Insects (r. Philip Haas), Il Partigiano Johnny (r. Guido Chiesa), Eisenstein (r. Renny Bartlett). Artistul poate fi văzut și ascultat și marți, 3 iunie, de la 22.00, la Casa TIFF. Intrarea costă 15 lei.

Tichetele pot fi achiziționate în avans de pe www.biletmaster.ro, începând de luni, 7 aprilie.