Weekend la Castel | TIFF

Weekend la Castel

27.05.2014 00:45
Un weekend de poveste pentru familii la Castelul Banffy de la Bonțida.

Weekend la Castel: Cetatea micilor antreprenori

În weekend-ul 31 mai – 1 iunie, la Castelul Banffy din Bonțida, copiii sunt invitați să învețe meșteșuguri vechi și meserii noi, esențiale pentru viața oricărei cetăți. Eforturile le sunt răsplătite în cupoane de distracție. Cei care lucrează la meșterul olar, la bucătar, la pompieri sau la spital își câștigă dreptul de a participa la activități precum atelier de efecte speciale de film, teatru de păpuși, spectacol de magie sau fotbal.

La intrare, fiecare copil va primi câte 3 cupoane și o hartă cu activitățile la care poate participa. Cele 3 cupoane nu sunt suficiente însă pentru o întreagă zi de joacă, așa că va trebui să meargă la Punctul de informare să afle la ce ateliere e nevoie de personal.
Vă așteptăm pe 31 mai și 1 iunie, de la 12.00 până seara, în cetatea micilor antreprenori.

Atelierele la care se câștigă cupoane sunt:

Olărit

Olarul e gata să te învețe secretele unuia dintre cele mai vechi meșteșuguri din Transilvania. Lucrul la roata lui nu e ușor, dar obiectele create în final merită tot efortul.

Bucătărie

Bucătăreasa simpatică face din trei mișcări cele mai delicioase bunătăți. S-ar putea să te umpli de făină, dar când pui masa, distracția e nelipsită (Grup Mixer cu bucătăria mobilă).

Tâmplărie

Din lemn pot ieși o sumedenie de minunății, dar numai un templar iscusit îți poate arăta cum.

Lucru manual

Lucrul de mână ia cele mai interesante forme. Mărgelele, țesătura și nodurile, în mâini dibace, devin repede bijuterii sau hăinuțe. Cu sprijinul Fundației Téka.

Magazin

Unde vindem ce-am produs - obiectele pe care le-am realizat la olărit, la lucru manual, la tâmplărie  și chiar la bucătărie. Ne trebuie un magazin și căutam vânzători simpatici, care știu să socotească.

Consignație

Cine are o jucărie veche cu care nu se mai joacă poate să o aducă la consignație - noi avem nevoie de un vânzător care să știe să negocieze și să ofere cel mai bun preț. Și apoi să convingă alt copil să o cumpere.

Curierat

Cineva trebuie să transporte produsele de la fabrică la magazin, câțiva șoferi profesioniști vor transporta cu multă grijă ceea ce au fabricat unii până la locul unde produsele sunt puse în vânzare. Cu sprijinul TNT.

Spital mobil

Doctorul îi ajută pe toți să se însănătoșească repede. Cu ambulanța, nimic nu-i stă în drum. Cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj.

Pompieri

Pompierul e un fel de erou, pe care nu-l înspăimântă nimic. Focul se aprinde ușor, dar trebuie să știm să-l și stingem. Cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj.

Clubul Ecologiștilor

Ne place tuturor afară, dar cine are mai mare grijă de natură decât un ecologist? Cu sprijinul ROSAL.

Creșă și Grădiniță

În cetatea micilor antreprenori, tot ei trebuie să aibă grijă de micuții bebeluși. Susținut de PLAYFUL LEARNING.

Școală

Știm că avem multe de învățat de la adulți, dar în cetate, la școală predau copiii. (Transilvania College din Cluj)

Activități distractive:
Atelier de efecte speciale în film  (susținut de Spot Film)
Fotbal
Tir cu arcul, Turn Ball, Badminton (cu sprijinul Decathlon)
Desen în cărbune (Elemer Konczey)
Piticot - jocuri distractive și creioane colorate pentru cei mai mici participanți
Construcție de zmee
Construcție de moriști (Energobit)
X-box – jocuri electronice (Madd Electronics)
Teatru de păpuși „Bee or not to Bee”, regia Palocsai Kiso Cata
Spectacol de magie cu Belloni

Implicare socială:

Campanie de sensibilizare – poți afla cum percepe lumea un copil cu deficiențe de auz sau de vedere (Siketmissio); Spectacol de dans al copiilor cu deficiențe de auz din Gruia.

De neratat: Sâmbătă, de la 14.00, muzicienii polonezi de la Male Instrumenty, renumiți pentru concertele la instrumente improvizate, neconvenționale, vor veni să le arate copiilor cum poți crea muzică din obiecte reciclabile.

Seara, cei mari sunt așteptați la proiecții de film în aer liber. Pe 31 mai, de la 21.45, va fi proiectat Bolondos vakáció/ Frumoasele vacanțe, de Karoly Makk, o comedie româno-maghiară din 1967 despre un tânăr chipeș care se îndrăgostește de o româncă, într-o vacanță pe malul lacului Balathon, cu Florin Piersic, Ion Dichiseanu și Ilinca Tomoroveanu. Respectatul regizor maghiar Károly Makk a fost selecționat de cinci ori la Festivalul de la Cannes și a câștigat numeroase premii cu filmele sale. Duminică, de la aceeași oră, e programată proiecția aniversară a filmului 1984, în regia lui Michael Radford, la 30 de ani de la premieră. Adaptarea excelentului roman al lui George Orwell îi are pe John Hurt și Richard Burton în distribuție.

Parteneri și sponsori: Playful Learning, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj, Primăria Comunei Bonțida, Energobit, Allianz, TNT, Transylvania College, Decathlon, Fundatia Tekka , Madd Electronics, Spot Film, Grupul Mixer, Elemer Konczey.