Weekend cinematografic: ce filme pot vedea timișorenii la Caravana TIFF | TIFF

Weekend cinematografic: ce filme pot vedea timișorenii la Caravana TIFF

22.09.2023 15:03

Caravana TIFF Unlimited continuă până duminică la Timișoara la Cinema Victoria și Grădina Capitol, unde spectatorii au ocazia să urmărească unele dintre cele mai așteptate filme ale toamnei. Programul complet este disponibil pe tiff.ro.

Caravana TIFF Unlimited la Timișoara este un proiect finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte #FondNevoiCulturaleDeUrgență

Vineri, la Cinema Victoria, în program este documentarul românesc Între Revoluții (r. Vlad Petri) premiat la Festivalul de Film de la Berlin. O experiență poetică, filmul spune povestea a două studente care se întâlnesc la București în anii ‘70 și leagă o prietenie strânsă, pe fondul a două Revoluții – cea din România și cea din Iran. Seara continuă cu În trecere (Passages, r. Ira Sachs), un film despre un trio amoros din Parisul contemporan.

La Grădina Capitol, timișorenii sunt așteptați, de la ora 21:00, la comedia care a deschis ediția de anul acesta a TIFF-ului la Cluj-Napoca, în fața a 3000 de oameni: Confort Nordic (Northern Comfort, r. Hafsteinn Gunnar Sigurðsson), un film despre frica de zbor în care joacă Timothy Spall, cunoscut din seria Harry Potter. Intrarea este liberă!

Sâmbătă programul se deschide cu un film pentru copii la Cinema Victoria: Zâna florilor și trolul de piatră (r. Karla Holmbäck). Urmează un film biografic regizat de ingeniosul Fatih Akin – despre rapperul german Xatar – Rheingold – și mult așteptatul TÁR (r. Todd Field), cu Cate Blanchett în rolul unei dirijoare de geniu, care a uimit lumea.

La Grădina Capitol, tot de la ora 21:00, se proiectează comedia romantică spaniolă Povești indiscrete (Stories not to be told, r. Cesc Gay).

În ultima zi, duminică, programul începe din nou cu un film pentru întreaga familie la Cinema Victoria: David, regizat de Radu Munteanu, îl urmărește pe ultramaratonistul Tibi Ușeriu care, alături de un grup de copii, explorează munții și pădurile. Ziua continuă cu Balena (The Whale, r. Darren Aronofsky), care i-a adus premiul Oscar lui Brendan Fraser și cu Crima este a mea (Mon Crime, r. François Ozon), noul film cu Isabelle Huppert.

Seara se încheie spectaculos la Grădina Capitol, de la ora 21:00, cu Casablanca (r. r. Michael Curtiz), unul dintre cele mai cunoscute filme ale tuturor timpurilor.

Programul complet este disponibil pe tiff.ro și pe pagina de Facebook a proiectului - https://www.facebook.com/caravanatiff

----
Caravana TIFF Unlimited la Timișoara este un proiect finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte #FondNevoiCulturaleDeUrgență

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Prezentat de: Banca Transilvania

Cu sprijinul: Cinema Victoria

Recomandat de: Europa FM

Partener media național: AGERPRES

Partener de monitorizare: mediaTRUST

---

PROGRAM

CARAVANA TIFF UNLIMITED LA TIMIȘOARA

21 – 24 septembrie

Vineri, 22 septembrie

Cinema Victoria

18:00 Între Revoluții, r. Vlad Petri | România,  69’  avanpremieră

20:30 În trecere / Passages, r. Ira Sachs | Franța, 91’ avanpremieră

*bilete pe cinemavictoria-tm.ro & casierie

 

Grădina Capitol, 21:00 

intrare liberă

21:00 Confort Nordic / Northern Comfort, r. Hafsteinn Gunnar Sigurðsson| Islanda, 97’ avanpremieră 

 

Sâmbătă, 23 septembrie

Cinema Victoria

15:00 Zâna florilor și trolul de piatră, r. Karla Holmbäck, 75' | EDUCATIFF

17:00 Rheingold, r. Fatih Akin | Germania, 138’ avanpremieră

20:00 TÁR, r. Todd Field | SUA, 158’ avanpremieră

*bilete pe cinemavictoria-tm.ro & casierie

 

Grădina Capitol, 21:00

intrare liberă

Povești indiscrete / Stories not to be told, r. Cesc Gay | Spania, 100’

 

Duminică, 24 septembrie

Cinema Victoria

15:00 David, r. Radu Muntean | România, 110’ EDUCATIFF avanpremieră

18:00 Balena / The Whale, r. Darren Aronofsky | SUA, 117’ avanpremieră

20:30 Crima este a mea / Mon crime, r. François Ozon | Franța, 102’ avanpremieră

*bilete pe cinemavictoria-tm.ro & casierie

 

Grădina Capitol, 21:00

intrare liberă

Casablanca, r. Michael Curtiz | SUA, 102’