Cinemobilul pornește, din nou, pe sate | TIFF

Cinemobilul pornește, din nou, pe sate

29.05.2019 13:20

Sute de copii și tineri din 4 sate aflate în apropierea orașului Cluj-Napoca vor trăi experiența TIFF cu ajutorul caravanei Cinemobil. Și în acest an, bucuria de a sta alături de prieteni și să vezi un film bun ajunge la copiii din mediul rural prin acest proiect inclus în EducaTIFF - programul de educație cinematografică al festivalului TIFF.

Proiecțiile Cinemobil sunt concepute sub forma unei “ore de film” organizată în școli sau căminele culturale din sate. Copiii nu au șansa doar să vadă filme care, altfel, le-ar fi inaccesibile ci și să discute, să descopere idei și noi abordări. Străjerii (2018), primul film românesc cu și despre copii produs după ’90, va fi proiectat anul acesta, o poveste a experiențelor și emoțiilor prin care trec un grup de copii aflați în tabăra de vară la munte.

Cinemobilul ajunge la Aghireșu, vineri, 31 mai, în Răchițele, luni, 3 iunie, Frata, marți, 4 iunie și va avea o ultimă proiecție în satul Dragu, miercuri, 5 iunie.

Sâmbătă, 1 iunie și duminică, 2 iunie, Cinemobilul poposește și la Weekend la Castel, la Castelul Bánffy din Bonțida, cu proiecții speciale de scurtmetraje.

Cinemobilul Caravana Cinematografică este un proiect organizat de Asociația Cinemobilul, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN) și al Centrului Național al Cinematografiei (CNC).

Susținut de: Kaufland Romania.