InfiniTIFF VR Workshop | TIFF

InfiniTIFF VR Workshop

12.05.2017 10:37
În urma înscrierilor, 16 participanți selecționați vor lucra în echipe de câte patru și vor produce conținut VR original pe parcursul a patru zile

InfiniTIFF VR Workshop pentru crearea de conținut și editare interactivă

(03-06 iunie 2017 @ Casa de Modă, Cluj-Napoca)

 

Vrei să participi la un workshop inovator despre realitatea virtuală (VR)?

Vrei să creezi conținut VR în echipă?

Vrei să depășești limitele percepției în storytelling-ul VR?

Înscrie-te la InfiniTIFF VR Workshop!

InfiniTIFF, un spațiu al inovației și experimentelor, va fi inaugurat anul acesta la Festivalul Internațional de Film Transilvania. Deschis între 03-10 iunie, InfiniTIFF este o platformă dedicată noilor forme de storytelling audiovizual ce își propune să-i conecteze pe cinefili și artiști la ideile și inovațiile de ultimă oră în materie de realitate virtuală și cinema interactiv.

InfiniTIFF VR Workshop se adresează profesioniștilor din lumea cinematografică, designerilor, artiștilor, pasionaților de animație digitală, jocuri, specialiștilor în software, tuturor celor interesați să dezvolte conținut în VR.

Cei 16 participanți selecționați vor lucra în echipe de câte 4 și vor produce o experiență VR originală pe parcursul celor 4 zile care vor marca inaugurarea primei ediții a InfiniTIFF, în fosta Casă de Modă din Cluj-Napoca (Str.Barițiu nr. 6). Conținutul VR rezultat în urma workshop-ului va putea fi vizionat ulterior de publicul larg.

Workshop-ul este structurat în două părți:

Participanții vor dezvolta, filma și finaliza un conținut VR la fața locului. Publicul va putea experimenta apoi acest conținut în aceleași locuri în care a fost și produs, estompând astfel granița dintre realitatea fizică și cea virtuală.

Acest conținut va fi, în cele din urmă, editat de participanți într-o versiune interactivă care va fi prezentată în secțiunea InfiniTIFF VR Cinema.

Tutorii workshop-ului sunt specialiști cu experiență internațională, nume importante în peisajul european al storytelling-ului VR: Mads Damsbo – producător, Balder Brüsch - creative technologist la Makropol, studio de VR din Copenhaga, și Fred Baus de la Realab, studio de software VR din Luxemburg.

Calendar:

  • 30 mai: termen-limită pentru primirea aplicațiilor
  • 01 iunie: anunțarea participanților
  • 03 - 05 iunie: workshop pentru creare de conținut VR
  • 06 iunie: workshop de editare interactivă a conținutului VR
  • 07 iunie: premiera experiențelor VR produse în workshop

Deadline-ul pentru primirea aplicațiilor este 30 mai.

Oferim cazare participantilor din afara Clujului.

Costurile de transport vor fi suportate de participanți. Participanții din afara orașului Cluj-Napoca vor avea cazarea asigurată.

Pentru înscrieri, cei interesați sunt rugați să completeze formularul online.

Conform formularului, cei care aplică trebuie să trimită următoarele:

-           date personale

-           fotografie tip portret

-           CV (maxim 1 pagină)

-           motivația de a lua parte la workshop-ul VR

Echipa InfiniTIFF va selecționa, pe baza aplicației online, un grup complementar și interdisciplinar de 16 participanți.

Workshop-ul se va desfășura in limba engleză.

E necesar ca participanții să aibă o vârstă de minimum 18 ani. Competențele în editare și procesare de imagini constituie un bonus. Participanții vor lucra pe propriul laptop.

Nu există taxă de participare, însă prezența celor selecționați este obligatorie pe toată durata workshop-ului. Costurile de transport și cazare vor fi suportate de participanți.

Contact: infinitiff@tiff.ro

Makropol este un studio aflat la intersecția dintre film, performance și instalație. Aflat în Copenhaga, studioul este condus de Johan Knattrup Jensen (director) și Mads Damsbo (producător), ambii considerați printre inițiatorii tehnologiei VR în film. Producțiile Makropol au fost prezentate în nenumărate galerii și festivaluri din lume, precum Festivalul de la Cannes, New York Film Festival sau Central Academy of Fine Arts din Beijing.

www.makropol.dk

Realab este un start-up localizat în Luxemburg, ce aduce laolaltă creatori talentați și tehnofili, pentru a produce experiențe originale de VR&AR, incluzând filme, jocuri, aplicații și softuri. Virtelio este un instrument VR ușor de utilizat, premiat, ce le permite utilizatorilor să creeze filme VR cu multiple linii narative, cu doar câteva click-uri. Spectatorul poate vedea același conținut, în repetate rânduri, fără a vedea, de fapt, același film.

www.virtelio.com