Cineaștii români se pot înscrie la First Cut Lab TIFF 2023 | TIFF

Cineaștii români se pot înscrie la First Cut Lab TIFF 2023

21.03.2023 14:03

Programul First Cut Lab, dedicat lungmetrajelor aflate în post-producție, se întoarce la TIFF și în 2023. Două proiecte din România vor fi selectate la workshop-ul în cadrul căruia regizorii și producătorii vor primi consultanță personalizată din partea experților internaționali. 1 mai este data limită pentru înscrieri, iar regulamentul complet este disponibil aici: https://tiff.ro/tiff/first-cut-lab.

First Cut Lab Cluj 2023 își propune să cultive potențialul artistic al proiectelor selectate și, totodată, să maximizeze potențialul lor comercial și festivalier. Pentru a-și înscrie proiectele, cineaștii sunt invitați să completeze formularul disponibil online și să-l trimită printr-un email la julie.marnay@firstcutlab.eu, alături de un montaj de minimum 30 de minute, cu subtitrări în limba engleză. Materialul video poate consta în scene individuale sau poate fi un montaj în diferite faze incipiente, disponibil pe o platformă de streaming securizată.

Sunt vizate proiectele de lungmetraj cu potențial internațional și cu o durată minimă de 70 de minute.

Regizorii și producătorii lungmetrajelor selectate în faza finală a programului vor fi invitați să participe la TIFF 2023, unde filmele lor se vor bucura de proiecții private și vor primi feedback din partea a 3 experți cu renume din industria filmului, a unui consultant editorial și a unui consultant editor.

Consultanții vor fi selectați după profilurile filmelor selectate. O listă care include consultanții frecvenți ai First Cut Lab poate fi găsită aici: http://firstcutlab.eu/people/.

Cele 2 proiecte selectate vor achita o taxă de 500 de euro pentru workshop.

Workshop-ul va avea loc la Cluj între 12 – 15 iunie.

Mai multe detalii: http://firstcutlab.eu/project/first-cut-lab-cluj-2023-transilvania-international-film-festival/

Fondat în 2015, în cadrul forumului de co-producție When East Meets West, la Festivalul de Film de la Trieste, programul First Cut Lab este o inițiativă independentă condusă de Tatino Films. Până în prezent, programul a susținut peste 200 de filme, multe dintre acestea fiind ulterior proiectate în premieră în cadrul unor festivaluri precum Cannes, Berlinale, Toronto, Kalovy Vary și San Sebastian.

Între Revoluții (r. Vlad Petri), Oameni de Treabă (r. Paul Negoescu) sau Balaur (r. Octav Chelaru) sunt filme care au participat la First Cut Lab TIFF în ultmii doi ani.