Vrem să insituim cultul voluntarilor! | TIFF

Vrem să insituim cultul voluntarilor!

“Deschiderea TIFF” este pe sfârşite.

Spunem că doar acum e pe sfârşite, căci da, pentru cei care lucrează la TIFF (crew, staff, voluntari), deschiderea nu a însemnat doar covorul roşu şi “Nevasta la putere”, ci mult mai multe. Prima interacţiune cu publicul TIFF în 2011, noi locaţii TIFF – Casa de Cultură a Studenţilor, Centrul Cultural Francez, Mănăştur Open Air, Odeon Cineplex din incinta Polus și Marty Café, noi departamente de lucru, noi dimensiuni artistice – teatru şi prezentări de modă sunt doar câteva exemple de încercări peste care noi, voluntarii, am trecut cu bine în primele trei zile, bineînţeles cu ajutorul staff-ului entuziasmat şi dornic să împartă cu noi…sarcinile de lucru.

De acum, că am intrat în “pâinea cea de toate zilele a TIFF-ului” lucrurile vor merge din ce în ce mai repede şi uşor, publicul nu se va mai sfii să ne tragă de mânecă să ne întrebe de toate, staff-ul ne va fi familie, iar punctele de lucru TIFF ne vor deveni casă, casă de nebuni, termen ales într-un sens plin de vibraţii bune şi energie.

Pe scurt, ce vă putem spune noi din primele zile TIFF, cu bune şi cu rele:

-în primul rând suntem ușor de recunoscut, avem roluri… pe tricouri, brăţări portocalii la mână, şi afirmăm cu tărie că suntem voluntari  TIFF pentru că “susţinem filmul”!

-în Mănăştur  -noua locaţie de vizionat filme, în aer liber- am fost primiţi cu braţele deschise de locatarii din zonă, aceştia apreciind această iniţiativă ca fiind una lăudabilă. Ne-au promis că vor veni la toate proiecţiile de aici, ba chiar mai mult, îşi vor chema şi vecinii.  Pentru o aşa primire, din a 2-a zi, mănăşturenii s-au bucurat şi de berea URSUS, căci le-am adus aproape şi frigiderele.

-am deschis Continentalu’, şi nu oricum, ci cu expoziţia  de costume de film şi teatru premiate a Doinei Levintza. Voluntarii au pregătit cocktail-uri, au zâmbit frumos şi au fost la dispoziţia tuturor invitaţilor de seamă.

-bilete, bilete… şi iar bilete. Voluntarii de la Ticketing au respirat cu o săptămână înainte dublu, căci ştiu că de acum aerul lor va fi cel mai râvnit, fiecare îşi va dori să fie primul în faţa lor, iar ei, oameni buni la calcule şi interacţiunea cu publicul, îi vor mulţumi pe fiecare în parte, cu multă răbdare. Voluntari ca cei de la Ticketing, sunt şi cei de la Info Point şi Press&PR, oameni cu răbdare şi plini de voie bună.

-TIFFtv-ul vă ţine la curent cu tot, aşadar am făcut şi pagină de facebook oficială a voluntarilor TIFF (da, are albume cu poze, şi te poţi şi tăgui dacă te recunoşti).

Urmăriţi-ne pe www.tifftv.ro şi  aici, pe blog. Cu siguranță vom reveni să ne lăudăm. Vrem să insituim cultul voluntarilor! :P

Categorie blog: