Proiecţii 3D în premieră la TIFF | TIFF

Proiecţii 3D în premieră la TIFF

31.05.2011 03:00

Cinema Florin Piersic va găzdui, în 2011, şi primele proiecţii 3D din istoria TIFF, cu două documentare de artă-fenomen, semnate de monştri sacri ai filmului german: Pina (Germania-Franţa, 2011), filmul semnat Wim Wenders care a făcut senzaţie la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Berlin, programat pe 4 iunie, de la ora 20:30 şi Peştera viselor uitate (SUA-Franţa, 2010), care va rula duminică, 5 iunie, de la 22:30 - filmul colegului de generaţie al lui Wenders, Werner Herzog, căruia îi este dedicat, anul acesta, unul dintre portretele secţiunii 3x3.

 

Pina

Regia: Wim Wenders

Sâmbătă, 4 iunie, ora 20.30

Cinema Florin Piersic 

Cel mai recent, şi, totodată, primul lungmetraj 3D semnat Wim Wenders, una dintre peliculele care au făcut senzaţie la ediţia 2011 a Festivalului de Film de la Berlin. După cum îl prezintă însuşi regizorul răsplătit cu Premiul pentru Întreaga Activitate oferit unei Personalităţi din Cinematografia Europeană la TIFF 2010, „Pina este un film pentru Pina Bausch”, una dintre cele mai importante coregrafe ale ultimelor decenii şi prietenă bună de-a lui Wim Wenders.

 

Peştera viselor uitate / Cave of Forgotten Dreams

Regia: Werner Herzog

Duminică, 5 iunie, ora 22.30

Cinema Florin Piersic

Werner Herzog este unicul regizor care a primit permisiunea să filmeze în peştera Chauvet din sudul Franţei, aducând pe marele ecran, în uimitorul lor decor natural, cele mai vechi desene şi picturi realizate de omenire. Cu ajutorul inspirat al tehnologiei 3D, ne poartă în trecut mai bine de 30.000 de ani. Filmul a fost prezentat, cu mult succes, la Festivalurile de Film de la Berlin şi Toronto.

 

Nota

 

Masterclass cinema stereoscopic în era digitală

Susţinut de Wolf Bosse

Duminică, 5 iunie, ora 11.00

Cinema Florin Piersic

Spectatorii fascinaţi de filmările 3D pot afla mai multe detalii despre acest procedeu în cadrul unei prezentări despre tehnicile de filmare stereoscopice, susţinute de Wolf Bosse - general manager al Companiei Das Werk. Prezentarea se concentrează şi pe filmarile din 2010 pentru Pina, cu exemplificări din film.