Comedia „Usturoi”, premieră la Casa TIFF | TIFF

Comedia „Usturoi”, premieră la Casa TIFF

04.06.2014 08:29
Filmul independent Usturoi, o coproducție româno-americană scrisă și produsă de Radu Băzăvan (groparu.ro) și regizată de Lucian Alexandrescu, va fi proiectată în premieră joi, 5 iunie, de la 21.30, la Casa TIFF.

Filmările au avut loc în mai-iunie 2012, iar lansarea este programată pentru această toamnă.

În distribuție: Darius Stoica, Sebastian Topan (protagoniștii copii), Elena Ivanca, Ileana Negru (TNCN), Ioan Selesi, Nicu Varga, Tibi Covaci, Istvan Kanalas, Alina Crâncău, Razvan Dragos, Gabriel Oana, Mihai Calian, Vlad Cucu ș.a.

Darius Stoica (10 ani) este violonist și a câştigat până acum peste 15 concursuri muzicale, iar Sebastian Topan (12 ani) a luat cinci premii speciale la concursuri de teatru şcolar.

Sinopsis: Eremia, un copil de etnie romă dintr-un sat uitat de lume, se plânge prietenului său cel mai bun, Nicuşor, de sărăcia familiei sale:

fratele său doreşte să se însoare cu fata unui clan bogat din sat, pe nume Usturoi, dar nu are suficienţi bani pentru nuntă. Pentru a-l ajuta pe acesta şi pentru a-şi depăşi condiţia limitată de copii săraci, cei doi fug la oraş ca să se facă actori şi să îşi asigure o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor. Pe drum trec prin tot felul de încercări, sunt chiar aproape să-şi piardă viaţa, dar în cele din urmă ajung cu bine la Cluj. Din păcate, planul lor de a deveni actori dă greş şi, ca toți copiii fugari, sunt trimişi acasă cu maşina Poliţiei, dar pe drum află un secret care îi va ajuta să salveze situaţia.

Blogul filmului: http://blog.filmulusturoi.ro/surpriza-avem-teaser/

Teasere:

https://vimeo.com/54889482

https://vimeo.com/54881840