7500 de spectatori la Noaptea Albă a Filmului Românesc | TIFF

7500 de spectatori la Noaptea Albă a Filmului Românesc

18.09.2011 03:00

Cea de-a doua editie a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc, desfăşurată în seara zilei de 16 septembrie, în Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara a adunat nu mai puţin de 7500 de spectatori. Cinefili de toate vârstele au ales să petreacă o noapte în compania celor mai bune producţii autohtone.

Vedeta programului a fost în acest an Bună, ce faci? (r. Alexandru Maftei), care a reuşit să adune la Noul Cinematograf al Regizorului Român din capitală şi la Cinema Florin Piersic din Cluj aproape 1000 de spectatori. Cele două locaţii au găzduit şi proiecţia filmului de debut al regizorului Florin Şerban, Eu când vreau să fluier, fluier, la care au fost prezenţi peste 500 de cinefili.

Bucureştenii care au optat pentru filmul Morgen (r. Marian Crişan) au avut parte de o surpriză. La proiecţia de la Studio a fost prezent şi regizorul, care a adresat câteva cuvinte celor prezenţi înainte de începerea filmului.

Locaţiile noi ale Nopţii Albe s-au aflat printre preferatele cinefililor. Astfel, documentarele Şcoala noastră (r. Mona Nicoară şi Miruna Coca-Cozma), Metrobranding  (r. Ana Vlad, Adi Voicu) şi 24 de găleţi, 7 şoareci, 18 ani (r. Marius Iacob) au adunat la Hanul lui Manuc 450 de spectatori, în timp ce la Centrul Vechi, filmul regretatului regizor Cristian Nemescu a fost urmărit de 480 de bucureşteni. Terasa Green Hours s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei aproape 500 de pasionaţi de filme care s-au bucurat atât de o selecţie de animaţii româneşti prezentate de Anim’est cât şi de pelicula Restul e tăcere (r. Nae Caranfil).

Nici Clubul Fabrica nu a fost ocolit, cele 11 scurt-metraje din program fiind din plin savurate de public.

La Cluj-Napoca, Cinema Florin Piersic şi Cinema Victoria au adunat pe parcursul evenimentului aproape 1300 de spectatori, Cinema Republica din Iaşi a strâns 849 de cinefili iar la cele trei proiecţii de la Cinema Studio din Timişoara au fost prezenţi peste 732 de spectatori.